Welkomstbericht

U kunt onderstaand voorbeeld gebruiken om uw eigen welkomstbericht samen te stellen. Wijzig hierbij de rodeĀ teksten in de voor u van toepassing zijnde teksten.

U wordt toegevoegd aan de buurtpreventiegroep 'naam-van-uw-buurt'.

De groep is bedoeld om zo slapend mogelijk te zijn: niet voor chatten, wel voor signaleren, waarschuwen en informeren. Duimpjes als reactie of dank-je-wels zijn ook niet gewenst. Wel kunt u de beheerders rechtstreeks whatsappen indien u iets kwijt wilt.

De buurtapp is met name geschikt voor het melden van verdachte personen in de wijk, de vermissing van kinderen of ouderen (geen huisdieren!), diefstal of inbraak (ook vermoedens of verdacht gedrag), beroving of poging daartoe, doorrijden na aanrijding en medische noodsituaties zoals verzoeken EHBO, reanimatie en AED.

We volgen hierbij de SAAR methode. In de basis: na het Signaleren eerst Alarmeren via 112 of 0900-8844 en dan pas Appen naar de whatsapp-groep. En tenslotte Reageren naar bv. die verdachte persoon - iemand vriendelijk begroeten kan al heel afschrikkend werken.

Zie verder www.heemstedeapp.nl en de facebook pagina https://www.facebook.com/Heemstedeapp

Met vriendelijke groet, uw-naam (uw straatnaam + huisnummer)

Vanzelfsprekend kunt u ook een geheel eigen welkomstbericht samenstellen, zolang u als beheerder de groepsleden maar persoonlijk welkom heet en de regels toelicht, met name het feit dat de whatsapp groep een zo slapend mogelijk bestaan dient te leiden. Een paar niet-urgente berichtjes in de groep leidt maar al te vaak tot afmeldingen uit de groep: die mensen krijg je niet zomaar terug!

Let op

Verwelkom het nieuwe lid eerst met de welkomsttekst via een rechtstreeks WhatsApp-bericht.

En pas daarna het nieuwe lid toevoegen aan de groep.

Doe je dit andersom dan is de kans behoorlijk groot dat het nieuwe lid in de groep reageert met een 'dank je wel' of een duimpje. En daarmee loop je het risico dat andere leden zich afmelden van je groep.