WhatsApp

Om deel te nemen aan buurtpreventie in Heemstede dient u te beschikken over een smartphone met de applicatie (app) van Whatsapp hierop geïnstalleerd. Whatsapp is een gratis berichtendienst om te chatten en bellen met andere WhatsApp gebruikers via de internetverbinding van je telefoon.

Na uw aanmelding via onze website zal één van de beheerders u toevoegen aan de whatsapp groep in uw wijk, u hoeft hiervoor zelf niets te doen behalve te accepteren dat u aan de groep bent toegevoegd, dit is noodzakelijk omdat u door een voor u nog onbekend telefoonnummer wordt toegevoegd aan een whatsapp groep.

 

Installeren

U kunt de whatsapp app afhankelijk van uw type smartphone downloaden via de store van de softwareaanbieder van uw telefoon, app store, google play of marketplace of via de volgende links:

Downloaden voor iPhone uit de iTunes App Store
Downloaden voor Android uit Google Play website
Downloaden voor BlackBerry vanaf de website van Whatsapp.
Downloaden voor Nokia Symbian vanaf de website van Whatsapp.
Downloaden voor Nokia S40 vanaf de website van Whatsapp.
Downloaden voor Windows Phone uit de Marketplace.

Groepsmeldingen

De WhatsApp groep is bedoeld voor alarmering. We adviseren u nooit de meldingen te dempen. Daarnaast adviseren we om een andere toon in te stellen dan de standaard WhatsApp meldingstoon. Dit verhoogt de attentiewaarde: u hoort immers direct dat er een bericht gestuurd wordt in uw BuurtApp. Aangezien deze groep alleen bedoeld is voor belangrijke meldingen, hoeft u er niet bang voor te zijn dat u vaak (geluids) meldingen zult ontvangen.

Mochten er desondanks toch teveel berichten in de groep worden geschreven, meldt u dan niet direct af maar stuur een bericht naar een beheerder - gewoonlijk grijpen ze snel in maar ze zijn helaas niet altijd beschikbaar. Ook kunt u zelf (mede) beheerder worden.

Hoe zorgt u ervoor dat u duidelijk hoort dat er berichten in de BuurtApp binnenkomen? Hieronder een instructie om een aangepaste melding in te stellen op uw telefoon:

1. Open de groep in WhatsApp.
2. Tik op de naam van de groep.
3. Kies voor aangepaste meldingen
4. Tik op berichtgeluid.
5. U kunt nu een ander geluid kiezen. Kies iets wat goed herkenbaar is en tik op bewaar.

 

Zichtbare meldingen

Wanneer u geluidsmeldingen wenst te voorkomen dan kunt u ook kiezen voor zichtbare meldingen. Deze worden getoond in het beginscherm van uw telefoon. Dit kunt u eenvoudig instellen:

1. Ga naar de (telefoon) instellingen
2. Zoek naar WhatsApp
3. Kies voor berichtgeving en kies stroken of meldingen om berichten in het beginscherm getoond te krijgen, ook wanneer de telefoon vergrendeld is

 

Een groep verlaten

Wanneer u een groep verlaat, wordt u verwijderd uit de groep, maar blijft de groep wel zien in de lijst met chats - u kunt zo de geschiedenis blijven raadplegen.

Een groep verlaten:

  1. Ga naar het Chatscherm in WhatsApp
  2. Tik en houd de naam van de groep vast, of swipe naar links op de groep en kies voor meer
  3. Selecteer verlaat groep

HIerna kunt u desgewenst de groep ook verwijderen uit uw WhatsApp geschiedenis.

We stellen het op prijs dat u voorafgaand aan het verlaten van de groep even contact opneemt met een beheerder. U kunt dan toelichten waarom u de groep wenst te verlaten. Mocht dit in onze invloedssfeer liggen kunnen wij voor u bekijken wat wij hieraan kunnen veranderen.

 

Batterij, kosten

 

WhatsApp is een App en heeft derhalve invloed op het verbruik van de batterij van een telefoon. Omdat er in de BuurtApp niet veel berichten geplaatst worden, zal de batterij van uw telefoon niet snel leeg gaan door deelname aan de BuurtApp.

Als u een geschikt data-abonnement van uw telefoonprovider heeft, of de beschikking over een wi-fi verbinding, is de verzending van berichten via WhatsApp gratis. Meer details over kosten vind u hier. Heeft u een abonnement zonder databundel en bent u niet thuis? Zorg er dan altijd voor dat u ook buiten de deur gebruik maakt van WiFi, zodat u geen berichten mist.

 

WhatsApp op de computer

Whatsapp is te gebruiken via de webbrowser van uw computer of laptop. Dit is mogelijk via Whatsapp Web. Volg hier de instructies.

Ook is het mogelijk om een programma op de computer te installeren (alleen Windows en OSX) en dan gebruik te maken van WhatsApp op de computer. Dit programma is te installeren vanaf de WhatsApp download pagina.

Deze oplossingen maken gebruik van de WhatsApp programma op uw telefoon. Deze moet dus ingeschakeld zijn en verbonden zijn met uw WiFi netwerk.

Vragen

 

Heeft u vragen over het gebruik van WhatsApp of over de BuurtApp, neem dan gerust contact op met de beheerder van uw groep, stuur een email naar info@heemstedeapp.nl of bezoek de FaceBook pagina en stel daar uw vraag.

Het stellen van vragen via de WhatsApp groep zelf wordt niet gewaardeerd. De groep dient een zo slapend mogelijk bestaan te leiden zodat iedereen alert blijft op meldingen.

Geluid aanpassen groepsapp