De Politie Heemstede (Team Kennemer Kust) is zeer actief betrokken bij Heemstedeapp. Maar Heemstedeapp is een burgerinitiatief, de politie is uit hoofde van hun functie niet aanwezig in de wijkgroepen. De politie komt dus alleen in beweging na een 112 of 0900-8844 melding. Als inwoner van één van de wijkgroepen kunnen agenten zich vanzelfsprekend ook aanmelden. 

De meldkamer beschikt over de contactgegevens van de groepsbeheerders waardoor ook de politie een verzoek kan doen een bericht te plaatsen in preventiegroepen - de betreffende beheerder besluit of wordt ingegaan op dit verzoek. De politie kan niet vrij beschikken over de preventiegroepen.

Wijkagenten

Er zijn in Heemstede drie wijkagenten. Door te klikken op de naam kunt u met de betreffende agent contact opnemen via Twitter of e-mail. Dit betreft niet-urgente berichten. Voor urgentere berichten bel 112 of 0900-8844.
Iedere wijkagent is aangesteld voor een apart deel van Heemstede:

Robin Hoogervorst

Wijkagent Centrum Noord

Bob van der Kolk

Wijkagent Centrum Oost

Theo Achten

Wijkagent Heemstede Zuid-West / Oost; De Glip, Geleerdenwijk, Rivierenwijk en Stationsbuurt

Wapens

Indien bekend is dat er bij een voorval (vermoedelijk) gebruik gemaakt is van wapens zal de politie geen beroep op de Whatsapp groepen doen vanwege het mogelijke gevaar dat u hierbij als inwoner loopt. Ditzelfde geldt overigens ook voor Burgernet meldingen.

 

Wijkverdeling wijkagenten Heemstede

Alarmnummer politie

Bel 112 (gratis)

Teksttelefoon doven en slechthorenden: 0800 - 8112 (gratis)

DIer in nood? Bel 144 (€ 0,0276/min met een starttarief van € 0,094/min)

Geen spoed, wel politie

Bel 0900 - 8844 (€ 0,0276/min met een starttarief van € 0,094/min plus uw gebruikelijke belkosten)

Wanneer u belt vanaf een vaste telefoon, dan wordt u doorgeschakeld naar de politie bij u in de buurt. Belt u met uw mobiele telefoon dan wordt u via een keuzemenu of medewerker doorgeschakeld. Bel zo mogelijk via een vaste lijn.

Voor het anoniem melden van misdrijven, bel 0800 - 7000 (gratis). Dit is geen alarmnummer!

Via Internet: webformulier

Landelijk teksttelefoonnummer doven en slechthorenden: 0800 - 1844 (gratis)

Opsporings Tiplijn Recherche

0800-6070 (gratis).

Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie delen over ernstige misdrijven, bel dan met 079-3458999.

NB. de kosten voor de telefoonnummers zijn in september 2016 aangepast aan de hand van politie.nl. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk zelf op politie.nl voor de juiste tarieven.

Burgernet

Burgernet is een belangrijke bron voor situaties waarbij de whatsapp groepen geactiveerd kunnen worden. Ontvangt u een burgernet bericht die betrekking heeft op uw wijk? Informeer dan direct uw wijkgroep! Over het algemeen zal Heemstedeapp ook geïnformeerd worden als burgernet wordt ingeschakeld maar hoe sneller een melding bij veel mensen bekend is hoe beter.

Burgernet en Heemstedeapp zijn niet gelieerd aan elkaar. Aanmelding voor één van beide betekend niet dat u toegevoegd wordt bij de ander of juist afgemeld wordt bij de ander. Meldt u aan voor burgernet via de burgernet website.

Amber Alert

Amber Alert is een landelijk waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen, waarbij via verschillende media (waaronder SMS) wordt gevraagd te helpen bij de opsporing van een vermist kind.

NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar, of een overstroming. NL-Alert werkt niet met SMS-berichten, maar gebruikt de zgn. cell broadcast van uw telefoonprovider. Hiervoor moet u mogelijk uw telefoon instellen, kijk op de instel-hulp.